Ha egy igazán gyors, de mégis különleges ételt szeretnél készíteni, akkor ezt a receptet mindenképen ajánlom. Nem tartozik a legolcsóbb fogások közé, de néha ilyen is kell a változatosság kedvéért.  A garnéla édessége nagyon jól megy a paradicsomhoz és a friss bazsalikomhoz, oregánóhoz.  Aki szereti az olasz kajákat annak tuti hogy nagyon ízleni fog. Tipikus olaszos ízvilággal rendelkezik ez a recept.

Könnyed ebédnek vagy vacsinak is tökéletes választás. Ha ezzel várjátok a párotokat egy nehéz nap után, akkor biztos le fogjátok venni a lábáról őt. Bátran merem ajánlani kezdő konyhatündéreknek is, mert csak össze kell dobni a hozzávalókat, hagyni egyet rottyani, és már kész is.

Garnélarákos paradicsomos tészta:

Hozzávalók:

  • 30 dkg garnéla rák
  • 6db koktélparadicsom
  • 1 salotta hagyma
  • 4 ek olíva olaj
  • 2 gerezd foghagyma
  • 2,5 dl paradicsompüré
  • 1 marék friss oregánó és bazsalikom
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 0,5 tk őrölt bors
  • fél citrom leve
  • 1 cs spagetti tészta

Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk, és az olajon megpirítjuk. Rádobjuk az előkészített garnélát, sózzuk, borsozzuk és ráfacsarjuk a citrom levét. Belereszeljük a foghagymát. Rádobjuk a félbevágott koktél paradicsom és a paradicsompürét.  2-3 percet rottyan és rászórjuk a friss fűszernövényeket. Le is vehetjük a tűzről ezzel kész is vagyunk.

Kifőzünk hozzá 1 csomag spagetti tésztát. Ha megfőtt és lecsöpögött beleforgatjuk 3 kanál olíva olaj és só, bors keverékébe.

Tányérra halmozunk egy adag tésztát szedünk rá egy kis paradicsomos garnélát, végül pedig meghintjük reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .