Itt a nyár szóval grillezésre fel! Mi nagy grill fanatikusok vagyunk szabadtéren és lakásban is elég gyakran használjuk ezt az elkészítési módot. Grillezve minden olyan finom lesz, megtartja magában a zamatokat és kap egy ropogós kérget a külseje. Ráadásul zsiradékot sem kell nagyon használnunk így ebből a szempontból egészségesnek is mondhatjuk ezt az eljárást. Ráadásul csak egy rövid ideig éri hőhatás a zöldségeket így azok megőrzik magukban a számunkra fontos vitaminokat. Arra figyeljünk, hogy ne grillezzünk nagyon lédús zöldségeket, mert ezek nem igazán alkalmasak az ilyen fajta elkészítésre.  De egyébként csak a kreativitásunk szab határt a zöldség, hús vagy akár sajt variációknak. Én most egy vega összeállítást hoztam el nektek, grill camembert és mellé pedig egy sokszínű grill saláta.

Grill camembert grill salátával


Hozzávalók:

  • 2 db grill camembert sajt
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db csemegekukorica
  • 2 db csiperkegomba
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg dió pirítva
  • 1 csokor petrezselyem

Öntet:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • fél lime leve

Elkészítés:

Egy grill serpenyőre lesz szükségünk. Én ki szoktam kenni egy nagyon kicsi olajjal a serpenyő alját. A fél cm-re felkarikázott padlizsánt fektessük a felhevített grillserpenyőbe. Körülbelül 3-4 percet grillezzük mindkét oldalát vagy amíg a szép barna csíkok megjelennek rajta. Majd szedjük ki őket és ugyan ezt ismételjük meg a cukkínivel és a gombával is.

Főzzük elő 10 perc alatt a csemegekukoricát, majd ez is mehet a grillserpenyőbe. Ha melléfér nyugodtan grillezzük együtt a camembertünkkel. Ezeknek is elég lesz néhány perc. A camemberttel óvatosan bánjunk, mert ha kiszakad, akkor kifolyhat a krémes belseje.

A salátánkat feldobhatjuk egy kis szeletel friss paradicsommal, dióval vagy esetleg egy kis bazsalikomlevéllel.  Dresszingnek pedig készíthetünk egy friss könnyed joghurtos öntetet a hozzávalókból.

Tálalásnál szedjünk minden zöldségféléből a tányérunkra majd helyezzük rá a camembert. Végül szórjuk meg pirított dióval és díszítsük friss bazsalikommal.

Jó étvágyat hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .