Itt a nyár szóval grillezésre fel! Mi nagy grill fanatikusok vagyunk szabadtéren és lakásban is elég gyakran használjuk ezt az elkészítési módot. Grillezve minden olyan finom lesz, megtartja magában a zamatokat és kap egy ropogós kérget a külseje. Ráadásul zsiradékot sem kell nagyon használnunk így ebből a szempontból egészségesnek is mondhatjuk ezt az eljárást. Ráadásul csak egy rövid ideig éri hőhatás a zöldségeket így azok megőrzik magukban a számunkra fontos vitaminokat. Arra figyeljünk, hogy ne grillezzünk nagyon lédús zöldségeket, mert ezek nem igazán alkalmasak az ilyen fajta elkészítésre. De egyébként csak a kreativitásunk szab határt a zöldség, hús vagy akár sajt variációknak. Én most egy vega összeállítást hoztam el nektek, grill camembert és mellé pedig egy sokszínű grill saláta.
Grill camembert grill salátával
Hozzávalók:
- 2 db grill camembert sajt
- 1 db kisebb padlizsán
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db csemegekukorica
- 2 db csiperkegomba
- 2 db paradicsom
- 5 dkg dió pirítva
- 1 csokor petrezselyem
Öntet:
- 2 dl natúr joghurt
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- fél lime leve
Elkészítés:
Egy grill serpenyőre lesz szükségünk. Én ki szoktam kenni egy nagyon kicsi olajjal a serpenyő alját. A fél cm-re felkarikázott padlizsánt fektessük a felhevített grillserpenyőbe. Körülbelül 3-4 percet grillezzük mindkét oldalát vagy amíg a szép barna csíkok megjelennek rajta. Majd szedjük ki őket és ugyan ezt ismételjük meg a cukkínivel és a gombával is.
Főzzük elő 10 perc alatt a csemegekukoricát, majd ez is mehet a grillserpenyőbe. Ha melléfér nyugodtan grillezzük együtt a camembertünkkel. Ezeknek is elég lesz néhány perc. A camemberttel óvatosan bánjunk, mert ha kiszakad, akkor kifolyhat a krémes belseje.
A salátánkat feldobhatjuk egy kis szeletel friss paradicsommal, dióval vagy esetleg egy kis bazsalikomlevéllel. Dresszingnek pedig készíthetünk egy friss könnyed joghurtos öntetet a hozzávalókból.
Tálalásnál szedjünk minden zöldségféléből a tányérunkra majd helyezzük rá a camembert. Végül szórjuk meg pirított dióval és díszítsük friss bazsalikommal.
Jó étvágyat hozzá!