Ez az időszak a lecsókedvelők kánaánja, jöhetnek a jobbnál jobb lecsós receptek. Most egy húsos változattal készültem nektek, amihez sertéskarajt használtam. Köretként pedig egy nagyon egyszerű petrezselymes rizst készítettem. Nagyon egyszerű elkészíteni ezt a szaftos ízletes ételt ráadásul mindössze 30 perc alatt össze is lehet dobni. Használjuk hozzá minél lédúsabb paradicsomot és jó sok hagymát, így méginkább szaftosabb és ízesebb lesz a végeredmény.

Lecsós sertésszelt petrezselymes rizzsel

Hozzávalók:

  • 5 szelet sertéskaraj csont nélkül
  • 8 db közepes paradicsom
  • 4 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 ek friss kakukkfű
  • 10 dkg kerek szemű rizs
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőben vagy wokban, süssük ki a felkockázott szalonna zsírját. Majd a fennmaradó zsíron süssük szép arany barnára a felszeletelt karajt. Sózzuk és borsozzuk is. Ha megsült ezt is szedjük ki a bacon mellé. Majd a zsiradékban pirítsuk meg a vöröshagymát. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a reszelt fokhagymát is. Jöhetnek vissza az edényünkbe a hússzeletek, a bacon, a felszeletelt paprika és paradicsom valamint az erős paprika is. Sózzuk és borsozzuk meg, még ha szükséges. Majd fedjük le és hagyjuk legalább 10 percet főni.

Eközben rakjunk oda a rizsnek bő sós vizet főni. Ha felforrt mehet bele a rizs. Főzzük fogkeményre, majd szűrjük le és hagyjuk hogy lecsepegjen.  Öntsük át egy nagyobb keverőtálba, adjunk hozzá az extra szűz olívaolajat és az apróra vágott petrezselymet is.

A lecsós sertésszelet, akkor van kész, ha a paradicsomtól és a paprikától már szaftos az ételünk, valamint kissé szétestek a zöldségek.

Tálalásnál szedjük egy kis rizst a tányérunkba, majd jöhet a szaftos lecsós sertés. Ha gondoljuk még megspékelhetjük tejföllel.

Jó étvágyat hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..