Ez az időszak a lecsókedvelők kánaánja, jöhetnek a jobbnál jobb lecsós receptek. Most egy húsos változattal készültem nektek, amihez sertéskarajt használtam. Köretként pedig egy nagyon egyszerű petrezselymes rizst készítettem. Nagyon egyszerű elkészíteni ezt a szaftos ízletes ételt ráadásul mindössze 30 perc alatt össze is lehet dobni. Használjuk hozzá minél lédúsabb paradicsomot és jó sok hagymát, így méginkább szaftosabb és ízesebb lesz a végeredmény.
Lecsós sertésszelt petrezselymes rizzsel
Hozzávalók:
- 5 szelet sertéskaraj csont nélkül
- 8 db közepes paradicsom
- 4 db tv paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 db vöröshagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 ek friss kakukkfű
- 10 dkg kerek szemű rizs
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy magas falú serpenyőben vagy wokban, süssük ki a felkockázott szalonna zsírját. Majd a fennmaradó zsíron süssük szép arany barnára a felszeletelt karajt. Sózzuk és borsozzuk is. Ha megsült ezt is szedjük ki a bacon mellé. Majd a zsiradékban pirítsuk meg a vöröshagymát. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a reszelt fokhagymát is. Jöhetnek vissza az edényünkbe a hússzeletek, a bacon, a felszeletelt paprika és paradicsom valamint az erős paprika is. Sózzuk és borsozzuk meg, még ha szükséges. Majd fedjük le és hagyjuk legalább 10 percet főni.
Eközben rakjunk oda a rizsnek bő sós vizet főni. Ha felforrt mehet bele a rizs. Főzzük fogkeményre, majd szűrjük le és hagyjuk hogy lecsepegjen. Öntsük át egy nagyobb keverőtálba, adjunk hozzá az extra szűz olívaolajat és az apróra vágott petrezselymet is.
A lecsós sertésszelet, akkor van kész, ha a paradicsomtól és a paprikától már szaftos az ételünk, valamint kissé szétestek a zöldségek.
Tálalásnál szedjük egy kis rizst a tányérunkba, majd jöhet a szaftos lecsós sertés. Ha gondoljuk még megspékelhetjük tejföllel.
Jó étvágyat hozzá!