Ez egy igazán ínycsiklandozó gyümölcsökkel telepakolt desszert.  Imádom a kevert sütemények összes variációját, annyira egyszerűek és nagyszerűek. Most egy friss gyümölcsökkel telepakolt változatot hoztam nektek, amibe szilvát és barackot is tettem. Ráadásul a felszeletelt szilvát még megforgattam egy kis fahéjas cukorban. A szilva és a fahéj a világ egyik legjobb párosa én szó szerint szerelmese vagyok ennek az ízkombinációnak. De kísérletezzetek kedvetek szerint a különböző gyümölcsökkel és fűszerekkel. Viszont arra ügyeljetek, hogy a gyümölcsök amiket használtok ne legyenek túl lédúsak, mert eláztathatják a sütiteket.

Szilvás barackos villámsüti


Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 80 g puha vaj
  • 3 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 10 g sütőpor
  • 12 g vaníliás cukor
  • 1db citrom reszelt héja
  • 8 szem szilva
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek porcukor
  • 2 db nektarin
  • diónyi vaj a tepsi kikenéséhez
  • 3 ek porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Egy nagyobb keverőtálba jöhetnek a tojások, a cukor, a porcukor, a citromhéj és a puha vaj is. Alaposan dolgozzuk össze egy robotgép segítségével.  Majd egy szitán szitáljuk át a masszánkhoz a lisztet és a sütőport is. Egy fakanál segítségével keverjük bele a lisztet a masszánkba. Majd apránként adagoljuk hozzá a tejet, miközben a robotgéppel homogénre keverjük. A tésztánk el is készült.

Mossuk meg a gyümölcsöket és szeleteljük fel őket. A szilvát apróbb kockákra a barackot pedig vékonyabb szeletekre.  A szilvához adjuk hozzá a fahéjat és a cukrot keverjük el vele.

Mehet a tésztánk egy 28x20cm-es magasabb falú kivajazott tepsibe. A tetejére halmozzuk rá a gyümölcsöket, majd 180 C-os sütőben fél óra alatt süssük szép aranybarnára.

Várjuk meg amíg kissé kihűl a süteményünk, majd szórjuk meg a tetejét porcukorral és szeleteljük fel kisebb kockára.

Jó étvágyat hozzá!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..