Ha egy igazán gyors, de mégis különleges ételt szeretnél készíteni, akkor ezt a receptet mindenképen ajánlom. Nem tartozik a legolcsóbb fogások közé, de néha ilyen is kell a változatosság kedvéért. A garnéla édessége nagyon jól megy a paradicsomhoz és a friss bazsalikomhoz, oregánóhoz. Aki szereti az olasz kajákat annak tuti hogy nagyon ízleni fog. Tipikus olaszos ízvilággal rendelkezik ez a recept.
Könnyed ebédnek vagy vacsinak is tökéletes választás. Ha ezzel várjátok a párotokat egy nehéz nap után, akkor biztos le fogjátok venni a lábáról őt. Bátran merem ajánlani kezdő konyhatündéreknek is, mert csak össze kell dobni a hozzávalókat, hagyni egyet rottyani, és már kész is.
Garnélarákos paradicsomos tészta:
Hozzávalók:
- 30 dkg garnéla rák
- 6db koktélparadicsom
- 1 salotta hagyma
- 4 ek olíva olaj
- 2 gerezd foghagyma
- 2,5 dl paradicsompüré
- 1 marék friss oregánó és bazsalikom
- só ízlés szerint
- 10 dkg reszelt parmezán
- 0,5 tk őrölt bors
- fél citrom leve
- 1 cs spagetti tészta
Elkészítés:
A hagymát felkarikázzuk, és az olajon megpirítjuk. Rádobjuk az előkészített garnélát, sózzuk, borsozzuk és ráfacsarjuk a citrom levét. Belereszeljük a foghagymát. Rádobjuk a félbevágott koktél paradicsom és a paradicsompürét. 2-3 percet rottyan és rászórjuk a friss fűszernövényeket. Le is vehetjük a tűzről ezzel kész is vagyunk.
Kifőzünk hozzá 1 csomag spagetti tésztát. Ha megfőtt és lecsöpögött beleforgatjuk 3 kanál olíva olaj és só, bors keverékébe.
Tányérra halmozunk egy adag tésztát szedünk rá egy kis paradicsomos garnélát, végül pedig meghintjük reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat hozzá!