Ez egy igazán ínycsiklandozó gyümölcsökkel telepakolt desszert. Imádom a kevert sütemények összes variációját, annyira egyszerűek és nagyszerűek. Most egy friss gyümölcsökkel telepakolt változatot hoztam nektek, amibe szilvát és barackot is tettem. Ráadásul a felszeletelt szilvát még megforgattam egy kis fahéjas cukorban. A szilva és a fahéj a világ egyik legjobb párosa én szó szerint szerelmese vagyok ennek az ízkombinációnak. De kísérletezzetek kedvetek szerint a különböző gyümölcsökkel és fűszerekkel. Viszont arra ügyeljetek, hogy a gyümölcsök amiket használtok ne legyenek túl lédúsak, mert eláztathatják a sütiteket.
Szilvás barackos villámsüti
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 20 dkg porcukor
- 80 g puha vaj
- 3 dl tej
- 40 dkg liszt
- 10 g sütőpor
- 12 g vaníliás cukor
- 1db citrom reszelt héja
- 8 szem szilva
- 1 tk fahéj
- 2 ek porcukor
- 2 db nektarin
- diónyi vaj a tepsi kikenéséhez
- 3 ek porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Egy nagyobb keverőtálba jöhetnek a tojások, a cukor, a porcukor, a citromhéj és a puha vaj is. Alaposan dolgozzuk össze egy robotgép segítségével. Majd egy szitán szitáljuk át a masszánkhoz a lisztet és a sütőport is. Egy fakanál segítségével keverjük bele a lisztet a masszánkba. Majd apránként adagoljuk hozzá a tejet, miközben a robotgéppel homogénre keverjük. A tésztánk el is készült.
Mossuk meg a gyümölcsöket és szeleteljük fel őket. A szilvát apróbb kockákra a barackot pedig vékonyabb szeletekre. A szilvához adjuk hozzá a fahéjat és a cukrot keverjük el vele.
Mehet a tésztánk egy 28x20cm-es magasabb falú kivajazott tepsibe. A tetejére halmozzuk rá a gyümölcsöket, majd 180 C-os sütőben fél óra alatt süssük szép aranybarnára.
Várjuk meg amíg kissé kihűl a süteményünk, majd szórjuk meg a tetejét porcukorral és szeleteljük fel kisebb kockára.
Jó étvágyat hozzá!